Директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін розповів, звідки у Ахметова гроші нанайдорожчу віллу у світі

Про це він розповів у коментарі «Вголосу».

«Насправді все доволі просто. Рінат Ахметов діє під прикриттям найвищої правлячої групи РФ. Є версія, і вона абсолютно має право на існування, що він є таким собі генеральним менеджером ФСБ чи раніше КДБ. У молодому віці Ахметов  був дуже потужним картярем. Так би мовити, легенда розповідає, що він відповідав за  «общаки» злодіїв у законі в СРСР. А там завжди були підконтрольні так звані «цеховики».  Ахметов є дуже талановитою людиною, треба віддати йому належне, у нього справді феноменальна пам’ять, мабуть саме зорова. Він також може добре прораховувати різні варіанти, тому він просто неперевершений картяр. Його нібито «запускали» у різні багаті курорти, наприклад Сочі, де він повністю «роздягав» місцевих «цеховиків», які працювали під прикриттям злодіїв у законі, відтак Ахметов був дуже потужною машиною для витягування грошей. Зрештою, він таким і залишився. В цьому і полягає його унікальність і саме тому його ніхто не чіпає», - пояснив Олег Соскін.

«Олігарх пов’язаний із найвищими колами людей, які працювали у КДБ, тому жоден із президентів не міг йому нічого вдіяти. Він був досить близьким до Кучми і він же поставив Януковича на посаду. Ахметов порадив його Леоніду Даниловичу і після вбивства Брагіна той завів у гру спочатку Ахметова, а потім і самого Януковича. І от зараз Януковича немає, а в донецького олігарха все чудово.

Є чимало підстав думати, що і Порошенко був з ним у долі. Але зараз, очевидно, Ахметову сказали виводити гроші з України, а найкращий спосіб для цього – елітна нерухомість у Європі. Мова йде про десятки мільярдів доларів», - додав він.

Більше читайте тут: Чи справді олігархи вже «сушать сухарі»?

ІА "Вголос": НОВИНИ