Академік НАН України Михайло Голубець вручив сертифікат Міністру екології та природних ресурсів України Миколі Злочевському. Він в свою чергу передав копії сертифікату голові Львівської ОДА Михайлові Костюку і керівникам природного заповідника «Розточчя».

Михайло Голубець зазначив, що загалом до ЮНЕСКО включено 580 біосферних резерватів зі 114 країн світу. 8 резерватів є на території України.

Директор заповідника «Розточчя» Ярослав Болт розповів, що тепер до України має приєднатися і Польща. За його словами, польська частина заповідника раніше могла отримати статус біосферного резервату, але з входом держави в Євросоюз ця процедура відклалася.

Микола Злочевський також зазначив, що тепер Україні слід чекати на приєднання польської сторони.
«В подальшому ми сподіваємося, що ця територія збільшиться за рахунок польської сторони, і це буде гордістю Європи – створення такого транскордонного резервату», – зазначив міністр.

«Надіюся, що Польща приєднається до нас як мінімум половиною такої території, а може і більше. І звичайно, що об’єм екологічної захищеної території двох країн буде гордістю Європи. Ліс, тварини, рослини, які будуть збережені для наших нащадків»,– додав Микола Злочевський.

Нагадаємо, 4 жовтня до Міністерства закордонних справ України зі штаб-квартири ЮНЕСКО надійшов сертифікат про надання природному заповіднику «Розточчя» статусу біосферного резервату та включення його до світової мережі біосферних резерватів.

ІА "Вголос": НОВИНИ