Академія футболу, яку добудовують у Винниках, що під Львовом — наймасштабнійший спортивний проект України, який дозволить виховувати найкращих футболістів.

Про це в інтерв'ю телеканалу НТА заявив спортивний директор футбольного клубу «Минай» Михайло Кополовець.

«Я був там не один раз. Таких масштабних проектів в Україні досі не було. Там стільки полів, там такі умови, там настільки якісних футболістів можна виростити. І не тільки! Правильно Козловський казав: там справжніх людей можна буде виховувати! Він зможе їм дійсно щось привити», - сказав Кополовець.

Футболіст зазначив, що чув про протести деяких політиків проти будівнитцва цього проекту, і висловив своє обурення:

«Не розумію, кому такі проекти можуть не подобатися? Давайте тоді, нехай наші діти тікають в Угорщину, де є інфраструктура? Я був у Німеччині, бачив, які там умови для дітей створені. Коли такі умови створюють тут, вкладають інвестиції, відкривають робочі місця...кому це не подобається? Люди, ви нормальні? Так, там поряд живуть люди, з ними треба домовлятися, треба давати їм можливість пересуватися по території. Але що ж поганого? Це нереально крута база! Такої академії для дітей більше немає ніде в Україні».

«Багато є багатих людей у Львові, вони ходять, щось там розказують...А сильно вкладають у спорт? Вони ці гроші просто вивозять і сидять собі десь у Маямі чи у Європі. Вони вкладають всі гроші у власний бізнес, якого ви ніколи не бачите. А Козловський вкладається у соціальні проекти і це відразу починає комусь »заважати«...Оце образливо. Бо наступного разу він двічі подумає, перш ніж у щось вкладати, знаючи, що відразу почнуться якісь атаки »блогерів« по соцмережах», - додав Михайло Кополовець.

Повний запис інтерв'ю з футболістом дивіться тут:

Нагадаємо, раніше меценат цього проекту, депутат Львівської міської ради Григорій Козловський у своєму блозі «ОБА-НА!» показав, як проводив екскурсію академією відомому українському футболістові Романові Яремчуку.

ІА "Вголос": НОВИНИ