Вже за кілька тижнів по всій Україні стартує безпрецедентна акція – грошову винагороду в доларах отримає кожен, хто допоможе викрити розповсюджувача небезпечних речовин чи лабораторію з їхнього виробництва. Сміливу ініціативу анонімного мецената вже активно обговорює суспільство. Висловитись вирішили і зірки естради, і військовослужбовці.

«І навіть зі мною пробували таке робити» – про своє ставлення до такого способу боротьби з незаконною торгівлею препаратами вже заявила співачка та народна артистка України Наталія Могилевська. Вона впевнена, що для дилерів популярні артисти – це мета номер один. І ще, як мінімум, третина потенційних зірок так і не змогли підкорити естраду саме через доступність заборонених речовин. Акція, анонсована блогером Стасом Домбровським, так швидко і легко пішла в народ саме тому, що проблема боротьби з незаконною торгівлею препаратами близька багатьом, упевнена співачка.

Кого з близьких втратила Могилевська через діяльність «бариг»? Про це вона розповіла у інтерв'ю Домбровському. Він уже записав цілу серію розмов з Іриною Федишин, Златою Огневич, бійцями підрозділів, які зараз захищають Україну, — Давидом «Хіміком» та Данилом «Моджахедом».

«Це дуже крута акція!» З дитинства з розповсюджувачами небезпечних речовин не з чуток знайома співачка Злата Огневич. Чи були в її оточенні наркомани, чи варто підтримувати акцію «Злови баригу», Огневич обговорювала з блогером Домбровським. Все суспільство артистка закликала не бути байдужим.

«Ніколи з цим не стикалася, але знаю, що це велике лихо. Фінал – це смерть людини». Співачка Ірина Федишин також підтримала акцію та заявила, що громадськість теж має допомагати у боротьбі з тими, хто поширює смертельно небезпечні речовини.

Про що ще поспілкувалися зірки та герої з Домбровським, як тема наркотиків розкривається на фронті, про все це можна дізнатися вже дуже скоро. Все найцікавіше – у ролику із серією інтерв'ю Домбровського. А попереду – реакція нових зірок та лідерів думок на акцію, яка стартує вже у середині весни.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ