Як повідомляє «Європейська правда», такі дані містить звіт Міжнародної дорадчої групи, що діє за мандатом генсека Ради Європи, який було оприлюднено в Києві сьогодні.

«Судячи з матеріалів справи, відповідальність за більшість убивств, скоєних 20 лютого 2014 року, можна покласти на співробітників «Беркута»... Аналіз сотень годин відеозаписів та матеріалів з Інтернету дозволив встановити 21-24 співробітників «Беркута», які стріляли в учасників акцій протесту, що піднімалися вулицею Інститутською», – стверджується в документі.

За даними звіту, «ніхто зі співробітників не міг застосовувати зброю без наказу керівника, пана Садовника».

У документі зазначено, що більшість демонстрантів, що загинули 20 лютого, отримали поранення з автоматів Калашникова калібру 7,62*39, який був у бійців «Беркута».

«Встановлено, що група Садовника отримала приблизно 20 автоматів АКС-47 такого калібру, ці автомати не було повернуто до місця зберігання, вони зникли», – йдеться в документі.

«Під час розслідування за допомогою аналізу траєкторії куль було встановлено, що понад 30 осіб було застрелено з-за бетонної барикади біля виходу зі станції метро «Хрещатик» на вулиці Інститутській, що збігається з численними записами в мережі Інтернет, на яких видно, як співробітники «Беркута» в уніформі з жовтими пов'язками стріляють з цього місця», – зазначено у звіті МДГ дані офіційного розслідування, які досі не публікували.

ІА "Вголос": НОВИНИ