Про це повідомляє міжнародна громадська організація «Greenpeace».

Команда закріпилася на висоті понад 100 метрів бурової «Polar Pioneer», розміщеної в Тихому океані на шляху до місця буріння на Алясці.

У такий спосіб активісти намагаються протриматись якомога довше на буровій і протягом усього часу передавати в режимі он-лайн усе, що відбувається на платформі.

Причиною акції протесту став дозвіл міністерства природних ресурсів США на буріння розвідувальної свердловини в Чукотському морі. Своєю чергою, «Грінпіс» з'ясував, що це може призвести до забруднення Арктики: великий розлив нафти, який сама компанія вважає цілком можливим, пошириться на сотні кілометрів до знаменитого заповідника «Острів Врангеля».

На думку учасника акції Джона Сміта з Нової Зеландії, світові необхідно зберегти незайману природу Арктики для майбутніх поколінь.

«Замість збереження незайманої природи Арктики компанії на зразок «Shell» прагнуть отримати прибуток з танення льодів, створюючи ризик нової катастрофи. Тож я вірю, що наша акція надихне багатьох людей на протест», – запевнив член команди.

Водночас компанія «Shell» планує розпочати роботи з видобутку нафти протягом 100 днів.

Як повідомляли раніше, у лютому 2012 року активісти «Грінпіс» на чолі з актрисою Люсі Лоулесс уже проводили гучну акцію проти планів «Shell» в Арктиці. Тоді активісти протрималися на вишці платфоми «Noble Discoverer» 77 годин, перш ніж їх арештували.

ІА "Вголос": НОВИНИ