[media=103584,103585,103586] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Люди тримали в руках плакати з написами «Руки геть від парку «Знесіння», «Судді! Ви – судді закону, а не олігархів», «Громада Львова проти забудови парку «Знесіння» і вимагали від правосуддя не дозволити ТзОВ «Архібуд», якому надано в оренду 3 га земельної ділянки парку на вулиці Довбуша, 15, будувати на цій території елітний житловий комплекс із величезним паркінгом.

Як зазначив пікетувальник Михайло Сухай, справа про вирішення долі паркової землі тягнеться вже понад 8 років.

«Справа почалася ще у 2007 році, коли міська рада надала «Архібуду» в оренду 3 га паркової землі. Через два роки термін цієї оренди спливає, й організація нині намагається якомога скоріше розпочати на цьому місці будівництво житлового кварталу. І хоча нам говорять, що збудують рекреаційний комплекс, адже, відповідно до ст. 43 Земельного кодексу України, цю землю можна використовувати лише за рекреаційним призначенням, мені відомо, що там буде новобудова з підземний паркінгом на 160 машин. Це надзвичайно велике навантаження на парк, який є легенями міста», – наголосив активіст.

Він також акцентував увагу на тому, що парк «Знесіння» перебуває під потрійним захистом: є об’єктом природно-заповідного фонду України, охороняється ЮНЕСКО і входить до державного історико-архітектурного заповідника Львова.

Разом з цим Михайло Сухай запевнив, що львів’яни вже зібрали понад 25 тисяч підписів проти забудови парку «Знесіння» і на цьому не мають наміру зупинятися.

«Ми знаємо, хто стоїть за «Архібудом», за його віроломним будівництвом. Олігархи, які комфортно почуваються у всіх судах. Проте ми віримо у справедливість і в те, що Апеляційний суд Львова почує громаду, візьме до уваги весь фактаж і винесе правильне рішення на користь львів’ян», – підкреслив чоловік.

Він також пригадав ситуацію дворічної давнини, коли Господарський суд Львівської області зобов’язав ТзОВ «Кайзер Парк» демонтувати канатну дорогу в парку «Знесіння».

«Ситуація доволі напружена, але нам залишилося вистояти ще два роки до кінця терміну оренди земельної ділянки», – підсумував Михайло Сухай.

Як писав «Вголос», торік, 12 березня, Галицький районний суд Львова за позовом прокуратури міста скасував дві протиправні ухвали Львівської міської ради про забудову земельної ділянки площею 2,83 га на вул. Довбуша, 15, у межах парку «Знесіння».

ІА "Вголос": НОВИНИ