[media=96928,96929,96930,96931,96932,96934,96935,96936,96937,96938,96939,96940,96941,96942,96943,96944] 

На території вільних людей, як охрестили фестиваль самі організатори, виступило понад півсотні гуртів на чотирьох сценах. Кожна з локацій – «Main Stage», «Dark» та «Light» – мала своїх хедлайнерів. Серед них були «Скрябін», «Brutto», «Бумбокс», «The Hardkiss», «Dakooka», «Карна», «Анна» та інші. Уперше серед багатьох українських фестивалів на «Файне місто» приїхали офіційні триб’ют-групи, які отримали ексклюзивне право виконувати кавери легенд світового року, таких як «АC/DС», «Rammstein», «Metallica», «Scorpions», «Iron Maiden». Крім українських виконавців, були гості з Австралії, Франції, Швеції, Австрії, Польщі, Грузії, Росії та Білорусі.

Підтримувало фестивальну атмосферу й радіо «Вголос». Прямі включення з альтернативних фестивалів в ефірі – це літня концепція радіо з характером. У брендовому наметі ведучі та журналісти радіо розігрували фірмові подарунки, а зіркові гості фестивалю роздавали автографи та фотографувалися з фанатами.

Одразу після виступу на «Dark Stage», щойно зійшовши зі сцени, своїми враженнями від виступу у прямому ефірі зі слухачами радіо «Вголос» поділився вокаліст панк-гурту «Серцевий напад» Мітрій Рябий. Після цього у брендовому наметі радіо з характером він підписував футболки, наліпки, руки та груди своїх фанаток і фанатів.

Нашвидкуруч переодягнувши футболку і поклавши гітару після останнього акорду на сцені, роздавати автографи та селфі прийшов лідер грузинського гурту «Scratch The Floor» Tornike Tsorikishvili. Фанати металу тиснули йому руку й безмежно дякували за драйвовий виступ, а він у відповідь скромно усміхався, бо не розумів української. Але добре відчував емоції.

Чимала черга біля намету радіо «Вголос» утворилася, коли в гості завітав вокаліст гурту «Los Colorados» Руслан Приступа. Від сцени до намету його супроводжували сотні шанувальників, простягуючи руки з блокнотиками та листівками. У перерві між автограф- та фотосетами Руслан поділився найсвіжішими емоціями з поціновувачами музики з характером. 

Фестивальним настроєм та враженнями гості й виконавці не припиняли ділитися зі слухачами радіо «Вголос» у прямому ефірі. Ведучі фестивалю зі сцени передавали вітання усім, хто був на хвилі 107,2. У цьому їм допомагала драйвова публіка – аплодисментами та вигуками: «Львів! Львів!».

Загалом фестиваль відвідало майже 7 тисяч людей!

«Альтернативне літо» з радіо «Вголос» триватиме всі літні місяці, тому запрошуємо разом пофестивалити на «Бандерштаті»!

Христина Петрик, «Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ