Російське вторгнення в Україну підійшло до ключової точки і надалі рф може продовжувати війну за трьома сценаріями.

Про це заявили аналітики розвідувальних служб Сполучених Штатів Америки, пише CNN.

У США занепокоєні тим, що окуповані частини України путін може використати як плацдарм для подальшого наступу.

Від початку повномасштабного вторгнення росія втратила третину сухопутних військ. Незважаючи на це, московити і надалі намагатимуться домогтися нових успіхів.

Очільник держави-терористки не проводитиме загальну мобілізації, адже путін вважає її «політично небезпечним кроком».

Розглядається нібито три сценарії продовження війни:

  • Рф може спробувати домогтися незначних успіхів у Луганській та Донецькій областях. Йдеться про постійні локальні наступи та можливе повільне просування. Ворог переважає ЗСУ в кількості особового складу та артилерії.
  • Фронт зупиниться та залишиться нерухомим на тривалий час (місяці або роки). Такий перебіг подій принесе величезні втрати як для України, так і для росії. Може виникнути криза через виснаження світової економіки.
  • Третій сценарій малоймовірний. Він  передбачає, що путін перегляне завдання вторгнення, мінімізує військові дії та оголосить про певну «перемогу».

Ініціативу у веденні бойових дій на фронті має саме рф. Сценарій обиратиме кремль, оскільки Україна не має ресурсів для масштабного контрнаступу на Донбасі.

Як писав «Вголос», у Луганській області тривають бої за Сєвєродонецьк. З'явилася оновлена інформація про ситуацію.

Також ми повідомляли, що окупанти переформатували власний флот. У Чорному морі російські кораблі націлили на Україну десятки крилатих ракет.

ІА "Вголос": НОВИНИ