Розвідка США заявила, що «залишилося небагато часу» щоб запобігти російському вторгненню в Україну.

Про це йдеться в матеріалі The New York Times.

Як зазначається, очільниця Національної розвідки США Авріл Гейнс прибула в Брюссель та заявила про опубліковані розвіддані США щодо можливого військового вторгнення Росії в Україну.

У США вважають, що Росія поки не визначилася що робити з військами, які перебувають на кордоні з Україною, але нарощування сил РФ сприймають серйозно і не вважають це блефом.

«Американська та британська розвідка дедалі впевнені, що президент Росії Володимир Путін розглядає військові дії, аби взяти під контроль більшу частину України або дестабілізувати країну настільки, щоб привести до влади більш промосковський уряд», - йдеться у заяві.

Згідно зі звітом американської розвідки, Путін розчарований мирним процесом, ініційованим Францією та Німеччиною в 2014 році після окупації Росією Криму і початку бойових дій на Донбасі.

Деякі американські чиновники вважають, що російський президент ймовірно має намір забезпечити наземний шлях між Східною Україною та Кримом. За словами американських аналітиків, Путін розглядає наступні місяці як найбільш сприятливий час для дій. У зв'язку з цим, американські посадовці хочуть створити план дій для США та ЄС у випадку військового вторгнення Росії.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенгберг звернувся до Російської Федерації щодо збільшення військової техніки РФ біля українських кордонів.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ