Кілька компаній працюють над створенням супутникового інтернету, який покриє будь-яку точку земної кулі та буде дешевшим за звичайний. Серед них є й компанія Джефа Безоса – Amazon.

Компанія Amazon витратить понад 10 мільярдів доларів на супутниковий Інтернет під назвою Kuiper, пише finance.ua з посиланням на CNBC.

«Все ще є занадто багато місць, де широкосмуговий доступ є ненадійним або взагалі не існує. Kuiper це змінить», – сказав старший віцепрезидент компанії Дейв Лімп.

У четвер Федеральне агентство зв’язку США (FCC) схвалило проєкт супутникового інтернету. Amazon запустить на орбіту 3 236 супутників. Розгортання пройде в п’ять етапів, обслуговування почнеться, коли в космос виведуть 578 супутників.

Amazon – найбільший онлайн-рітейлер, запущений в 1995 році. Компанія працює в США, Канаді, Китаї, Бразилії, Японії та Європі.

Зауважимо, що Amazon – не єдина компанія, яка планує запустити супутниковий інтернет. Компанія Маска SpaceX розробила глобальну супутникову систему Starlink.

Розробка проєкту почалася в 2015 році, а в 2019 запустили перші 60 супутників. Загалом очікують запустити 12 тисяч, що значно більше, ніж планує Amazon.

Раніше у SpaceX повідомляли, що очікують надати комерційні послуги доступу в Інтернет в північній частині США та Канаді в 2020 році, а до 2021 року по всьому світу.

Раніше повідомлялося, що засновник компанії Amazon і найбагатша людина світу Джефф Безос оголосив про створення багатомільярдного кліматичного фонду і початок виділення грантів. Зокрема, він виділить $10 млрд США на боротьбу зі зміною клімату.

ІА "Вголос": НОВИНИ