У звіті американської розвідки про вбивство Джамаля Хашоггі зазначається, що наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммад бен Салман схвалив операцію захоплення або вбивства саудівського журналіста.

Про це повідомляє CNN.

"Ми оцінюємо, що наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммад бен Салман схвалив операцію в Стамбулі (Туреччина) з метою захоплення або вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі«, – йдеться в звіті.

»Ми базуємо цю оцінку на контролі кронпринца щодо прийняття рішень у королівстві, безпосередній участі Мухаммада бен Салмана в операції та підтримці використання насильницьких заходів щодо дисидентів за кордоном , включаючи Хашоггі «, – зазначають у розвідці США.

Адміністрація Байдена надала довгоочікуваний розсекречений звіт розвідки.

Звіт був оприлюднений після телефонної розмови президента Джо Байдена з королем Саудівської Аравії Салманом бен Абдулазізом Аль-Саудом у четвер.

Незабаром після оприлюднення звіту держсекретар Ентоні Блінкен оголосив про нові »санкції Хашоггі«, які  обмежать візи в США для осіб, що діють від імені іноземного уряду, які безпосередньо беруть участь у »серйозній, екстериторіальній контрдисидентській діяльності, в тому числі які придушують, переслідують, погрожують або завдають шкоди журналістам, активістам чи іншим особам, які вважаються дисидентами через свою діяльність".

У своїй заяві Блінкен зазначив, що санкції можуть охоплювати і членів сім'ї, будуть негайно застосовані до 76 осіб із Саудівської Аравії, які брали участь у погрозах дисидентам за кордоном, включаючи, але не обмежуючись цим, вбивство Хашоггі.

Як відомо, Джамаль Ахмад Хашоггі — журналіст, оглядач і письменник із Саудівської Аравії, у жовтні 2018 року безслідно зник після відвідин посольства Саудівської Аравії в Стамбулі, згодом уряд країни визнав, що журналіст загинув на території посольства.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ