Федеральне авіаційне управління США (FAA) дало дозвіл американським авіакомпаніям та їхнім компаніям-партнерам відновити польоти до 3-х українських аеропортів та у деякі частини Чорного моря.

Про це пише Reuters.

У квітні 2014 року FAA рекомендувало американським авіакомпаніям призупинити польоти над Кримом та зонами військового конфлікту в Україні і розширило зону обмеження після збиття рейсу MH17.

Водночас, у США відзначили, що заборона на польоти над окупованим Кримом і деякими частинами України не знімається. Проте управління зауважило, що дозволить вильоти та прильоти у міжнародних аеропортах Харкова, Дніпра і Запоріжжя, додавши, що операції там можуть проводитися із "мінімальним додатковим ризиком".

FAA заявило, що умови безпеки "істотно стабілізувалися в деяких регіонах України". Також, скасуванню обмеження посприяло те, що упродовж понад 2-х років польоти неамериканських авіакомпаній на чорноморських маршрутах відбувались безпечно.

Відомство також пояснило, що польоти до Харкова дозволяються, адже місто розташоване на безпечній відстані від зони бойових дій.

ІА "Вголос": НОВИНИ