Американський ракетний есмінець Porter DDG78, який увійшов вчора ввечері в Чорне море, приступив до патрулювання.

Про це розповідає Думская.

Як повідомили в прес-центрі шостого флоту ВМС США, «Портер» приєднався до групи американських кораблів, які прибули кілька днів тому – однотипного есмінцю USS Donald Cook DDG75 і судну забезпечення USNS Laramie T-AO-203.

Група буде виконувати завдання по взаємодії з американською авіацією – літаками дальнього радіолокаційного виявлення (АВАКС) E-3A і P-8A «Посейдон» з патрульної ескадрильї VP-46.

«Портер» радий повернутися в Чорне море, демонструючи нашу незмінну прихильність безпеки і стабільності в регіоні, разом з нашими союзниками і партнерами по НАТО, – сказав командир есмінця Томас Ральстон. – Ми з екіпажем з нетерпінням чекаємо підвищення нашої спільної готовності і військово-морських можливостей».

Командування шостого флоту відзначає, що дії «Портера» засновані на аналогічних операціях есмінця «Дональд Кук» під час його входу в Чорне море пізно увечері 23 січня, що є частиною постійної інтеграції авіаційних і морських підрозділів, що діють в зоні відповідальності європейського командування США.

Шостий американський флот удосконалює процедури протиповітряної оборони, щоб краще захищати кораблі ВМС США. Учасники розробили сценарії для встановлення переваги в повітрі та на морі, які забезпечать свободу навігації в усіх міжнародних водах і повітряному просторі.

Читайте більше актуальних новин ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ