34-річна громадянка США, яка навчається в Росії, Кетрін Сероу була знайдена мертвою після зникнення її у вівторок.

Про це йдеться в повідомленні Слідчого комітету Росії, передає NPR.

Підозрюваний 40-річний чоловік, неодноразово засуджений, був заарештований та співпрацює зі слідчими, повідомив комітет. Його імені не повідомляють.

Сероу зникла після того, як вона сіла в машину з незнайомцем у передмісті Нижнього Новгорода. Востаннє від Сероу написала повідомлення своїй матері у Віксбургу, штат Міссісіпі: "В машині з незнайомцем. Сподіваюся, мене не викрадуть".

Тіло Сероу було знайдено в суботу вранці, через годину після того, як підозрюваний був заарештований.

У своїй заяві посольство США в Москві заявило, що воно "пильно стежить" за розслідуванням місцевої влади та надає "всю належну допомогу" родині Сероу.

Як розповіла мати загиблої, восени 2019 року Сероу вступила до магістерської програми в університеті Лобачевського в Нижньому Новгороді, де вивчала російську мову перед вступом на юридичний факультет у США.

Жінка служила в морській піхоті в Афганістані, перш ніж здобула ступінь бакалавра дизайну та ступінь магістра історії мистецтв у Каліфорнійському університеті в Девісі.

Було відкрито справу про вбивство після того, як Сероу зникла. Слідчі звернулися до місцевих жителів Бору, передмістя Нижнього Новгорода, де вона проживала, та околиць з проханням надати будь-які підказки щодо її викрадення. Поліція та волонтери прочісували ліси на північ від Бору, де востаннє було зафіксовано сигнал мобільного телефону Сероу.

У вівторок Сероу поспішала повернутися до клініки в Нижньому Новгороді, де, за словами її матері, вона здійснила платіж, який не пройшов, тому, можливо, вона стрибнула в автомобіль, що проїжджав повз, не дочекавшись прибуття свого Uber .

"Я думаю, що коли вона побачила, що людина не їхала до клініки, а натомість їхала в ліс, вона запанікувала", – сказала Бексі Серо.

Мати загиблої Бексі Серо востаннє бачила свою доньку два роки тому, коли Кетрін продала своє житло в Каліфорнії для фінансування навчання в Росії.

ІА "Вголос": НОВИНИ