Американський розвідувальний безпілотник RQ-4B Global Hawk здійснив 5-годинний політ вздовж узбережжя Криму.

Про це повідомляє Defence Blog.

Безпілотник RQ-4B Global Hawk, який вилетів з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія, здійснив багатогодинний політ вздовж південно-західного і південного узбережжя Криму, а також чорноморського узбережжя Краснодарського краю. В районі Севастополя він наближався до узбережжя на відстань 34 км, в районі Керченського півострова – 44 км, в районі Новоросійська – 42 км.

Повітряний простір окупованого Росією Криму американський розвідник не порушував, курсуючи над міжнародними водами Чорного моря.

Перед підльотом до російських берегів на Чорному морі американський безпілотник не менше ніж п'ять годин курсував уздовж лінії розмежування на Донбасі. Він також зробив кілька прольотів уздовж Азовського моря на північ від Бердянська, перебуваючи у повітряному просторі України.

Раніше у понеділок стратегічний розвідувальний літак ВПС США RC-135V з бортовим номером 64-14841 і позивним JONAS21, який злетів з авіабази Суда-Бей на грецькому острові Крит, протягом декількох годин курсував уздовж чорноморського узбережжя Росії, в тому числі поблизу Керченської протоки.

ІА "Вголос": НОВИНИ