Американський есмінець «Дональл Кук» (DDG 75) завершив свій візит у Грузію і залишив Чорне море.

Як повідомляє «Прямий», про це йдеться в заяві 6-го флоту Військово-морських сил США.

«Перебуваючи в Чорному морі, Donald Cook провів успішний візит до порту Батумі, Грузія. Перебуваючи в Батумі, екіпаж корабля зустрівся з місцевими посадовими особами, взяв участь у спортивному дні з грузинською береговою охороною, провів захід з налагодження зв'язків із громадськістю та організував прийом для посла США в Грузії Росса Вілсона», - повідомила прес-служба 6-го флоту ВМС США.

Через протоку Босфор попрямував до Середземного моря.

Це другий візит, який цей есмінець ВМС США здійснює на територію Грузії.

Метою візиту було «посилити взаємодію з союзниками і партнерами по НАТО і продемонструвати колективну рішучість безпеці на Чорному морі в рамках операції «Атлантичне врегулювання».

Як писав “Вголос”, 19 січня у Чорне море увійшов есмінець США “Дональд Кук”. У соціальних мережах оприлюднили світлини проходу корабля через Босфорську протоку в Чорне море.

Російські військові повідомили про стеження за кораблем.

“До безпосереднього спостереження за діями американського військового корабля приступив сторожовий корабель Чорноморського флоту “Допитливий”. Крім цього, упродовж усього перебування есмінця “Дональд Кук” в зоні відповідальності Чорноморського флоту, за ним буде вестися спостереження за допомогою електронних та технічних засобів флоту”, — заявили російські військові.

“Дональд Кук”, а також есмінці ВМС США “Карні”, “Росс” і “Портер” розміщені на постійній основі в Європі на іспанській військовій базі в Рота. Разом із наземними базами ПРО “Іджіс” в Польщі та Румунії вони є складовими частинами програми побудови європейської поетапної адаптивної системи протиракетної оборони.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ