Зокрема, як повідомляє АМКУ, розпочато розгляд справи за ознаками вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції ТОВ «ВОГ Рітейл», ПП «Окко нафтопродукт», ТОВ «Альянс Холдинг», ТОВ «СОКАР ПЕТРОЛЕУМ» і ТОВ «Паралель – М ЛТД».

У повідомленні також сказано: «19-21 березня 2016 року  на 1 грн/л підняли ціни АЗС, які працюють під брендами WOG, OKKO, Shell, SOCAR, встановивши, зокрема, ціну на бензин А-95 на рівні 21,99 грн/л.

Це ще один факт непоодинокої практики вказаних учасників ринку щодо встановлення та підтримання на однаковому рівні роздрібних цін на пальне. Роздрібні ціни на світлі нафтопродукти вказаних операторів ринку є найвищими в Україні, перевищують рівень індикативних цін, розрахованих Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, і не корелюються зі змінами об’єктивних факторів, що впливають на вартість пального. При цьому встановлення і підтримання однакових цін на світлі нафтопродукти може призводити до обмеження конкуренції на ринках роздрібної реалізації світлих нафтопродуктів».

Наразі комітет проводить збір та аналіз доказів у справі, здійснює аналіз інформації та документів, отриманих на вимоги комітету. За результатами розгляду справи комітет ухвалить відповідне рішення.

Нагадаємо, що за порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, а також у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем Закон України «Про захист економічної конкуренції» передбачає накладення штрафу в розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання за рік, що передував року накладення штрафу.

ІА "Вголос": НОВИНИ