Організація Amnesty International перепросила за свій звіт, в якому звинуватила Україну в тому, що військові наражають на небезпеку мирних мешканців.

Про це йдеться в заяві організації, опублікованій Reuters.

Правозахисна група заявила, що «глибоко шкодує», що її звіт викликав гнів. При цьому Amnesty не відмовляється від висновків, викладених у звіті.

«Пріоритетом Amnesty International в цьому і будь-якому іншому конфлікті є забезпечення захисту цивільних осіб.дійсно, це було нашою єдиною метою під час публікації останнього дослідження. Хоча ми повністю підтримуємо наші висновки, ми шкодуємо про заподіяний біль», - йдеться в заяві. 

В організації заявляють, що нібито щодні дії українських сил, які вони задокументували, «не виправдовують порушення з боку Росії».

«Це не означає, що Amnesty International покладає на українські сили відповідальність за порушення, вчинені російськими військами, або що українські військові не вживають адекватних запобіжних заходів в інших частинах країни», - йдеться в повідомленні. 

Нагаадаємо, Amnesty International опублікувала скандальний звіт, звинувачують українські війська через присутність в житлових районах, що піддає мирних жителів небезпеці, оскільки провокує вогонь з боку окупантів по житлових забудовах.

Звіт підхопили російські пропагандисти. Він дав їм можливість стверджувати, що українці використовують мирних жителів як «живий щит». 

ІА "Вголос": НОВИНИ