"Дослідження Amnesty International вказує на серйозні порушення поваги до норм міжнародного гуманітарного права. У ході деяких атак російські Збройні сили, як видається, безпосередньо атакували цивільних осіб або цивільні об'єкти, наносячи удари по житлових районах і навіть медичним установам без видимих військових цілей, в результаті яких гинули і отримували поранення представники цивільного населення", - йдеться у виданні «НВ».

Також організація наголошує, що російська авіація наносила удари по військових цілях і цивільних об'єктах без різниці, або завдавала надмірний збиток цивільним особам при ударах по військовим цілям. Такі атаки можуть представляти собою військові злочини.

У дослідженні зазначається, що існують свідчення того, що РФ незаконно використовувала некеровані бомби в густонаселених районах і касетні боєприпаси, які по своїй суті є невибіркову зброєю.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Туреччини Мевлут Чавушоглу заявив, що в ході російської операції в Сирії жертвами бомбардувань стали 600 мирних жителів. 

ІА "Вголос": НОВИНИ