Міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок зазначив, що Амстердам розгляне можливість звернутися до міжнародного суду щодо МН17, після того як переговори з Кремлем зайшли в глухий кут.
Про це повідомляє The New York Times.

«Нідерланди розглядають можливість звернутися до міжнародного суду після того, як переговори з Кремлем зайшли в глухий кут через відповідальність за збиття пасажирського літака у небі над Україною в 2014 році, в результаті загинуло 298 людей, багато з яких були громадянами Нідерландів», - йдеться у повідомленні.

Міністр закордонних справ Стеф Блок заявив, що Росія відмовилася від усіх зусиль розпочати переговори щодо можливого врегулювання або компенсацій жертвам катастрофи «Боїнга» 2014 року, і що уряд розглядає «можливі наступні кроки», включно з «поданням справи до міжнародного суду чи організації».

Нідерланди та Австралія, чиї громадяни склали найбільшу кількість жертв, зробили «ілька запитів до Росії через дипломатичні канали з метою залучити її до офіційних нарад з метою встановлення істини та досягнення справедливості та відповідальності.

За його словами, дипломатичні зусилля не дали результату »щодо відповідальності Росії", хоча уряд Нідерландів залишається відкритим для діалогу.

Зазначимо, що в першому читанні Верховна Рада України прийняла законопроект №0204 про ратифікацію угоди між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2019 року строку дії угоди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року. 228 нардепів проголосували за проект закону.

ІА "Вголос": НОВИНИ