Міська влада Амстердама ухвалила заборонити з 2030 року проїзд містом автомобілів з дизельними та бензиновими двигунами. Такими радикальними заходами міська влада вирішила покращити якість повітря.

Транспортні засоби, оснащені бензиновими та дизельними двигунами, не зможуть їздити в Амстердамі з 2030 року. Відповідну заборону ухвалила міська влада Амстердама в четвер, 2 травня, з метою істотного покращення якості повітря в місті.

Починаючи з 2020 року в місті заборонять дизельні автомобілі, випущені до 2005 року, передає Reuters.

Згодом категорії транспортних засобів, котрі підпадатимуть під заборону, розширюватимуть.

Дизельні та бензинові автомобілі передбачається замінити електрокарами та транспортними засобами, котрі в якості палива використовуватимуть безпечний для довкілля водень.

У Нідерландах, попри те, що багато громадян часто користуються велосипедами, показники забруднення повітря перевищують допустимі європейські норми. Головна причина цього - жвавий автомобільний рух у Амстердамі та Роттердамі.

Нещодавно міністерство охорони здоров'я Нідерландів застерегло, що нинішні показники вмісту двоокису азоту, а також твердих частинок у повітрі можуть призвести до захворювань дихальних шляхів. Крім того, тривалий вплив цих шкідливих речовин скорочує ймовірну тривалість життя, наголосили в відомстві.

ІА "Вголос": НОВИНИ