За оцінками американської розвідки, окупанти втратили з початку повномасштабного вторгнення понад 300 тис. осіб.

 Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті зазначається, що за оцінками російських ЗМІ, з початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року в Україні загинуло понад 75 000 російських військовослужбовців.

Зазначається, що кількість загиблих російських військових в Україні почала зростати після початку локальних російських наступальних операцій на сході України в жовтні 2023 року, а з середини 2023 року більшість загиблих складали російські добровольці.

За оцінками американської розвідки за грудень 2023 року, російські війська втратили з початку повномасштабного вторгнення 315 000 осіб. Аналітики ISW стверджують, що оцінка російських ЗМІ узгоджується з американською оцінкою, виходячи зі стандартного співвідношення поранених до вбитих для російських військ в Україні – три до одного.

«Росія генерує нові сили приблизно зі швидкістю, еквівалентною поточним російським втратам, що дозволяє російським військам постійно посилювати підрозділи і регулярно проводити ротацію на оперативному рівні», – йдеться у звіті. 

Аналітики зазначають, що наразі неясно, чи зможе Росія чи зможе підтримувати наступальні операції в такий самий спосіб на більш високому оперативному рівні зі ще більшими втратами.

ІА "Вголос": НОВИНИ