Про це повідомляє «Сегодня».

Експерти прогнозують, що протягом осені інфляція випередить зростання зарплат, а продукти харчування подорожчають. Зате одяг, взуття та скраплений газ для автомобілів можливо подешевшають.

Старший аналітик ІАЦ «Forex Club в Україні» Андрій Шевчишин каже, що гривня ненадовго зміцнилася через психологічний чинник – отримання $ 1 млрд траншу від МВФ. «Але інші фактори, що тиснуть на гривню, залишилися. Перш за все це перевищення попиту з боку імпортерів і аграріїв та «Нафтогазу» (якому потрібні сотні мільйонів доларів для закупівлі палива на зиму) над пропозицією валюти імпортерами. Все це буде тримати курс до кінця року в межах 26-27,5 грн/$» - додав аналітик.

Внесок в інфляцію, крім «комуналки» (світло подорожчало з вересня на 25%, за тепло з жовтня на 50%), внесуть також м'ясо і молоко – ціни на них зростуть на 5-6%.

«Скраплений газ для автомобілів вже через місяць може коштувати на 1-1,5 грн/л менше, ніж зараз, або нижче 12 грн/л.» - прогнозує заступник директора консалтингової групи «А-95» Артем Куюн.

Екперти вважають, що падіння цін на 10% і більше очікується також на ринку одягу і взуття.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ