Народний депутат України Олександра Устінова та депутати Верховної Ради, які входять до групи «Справедливість», знаходяться під повним контролем, у тому числі фінансовим та адміністративним, голови Офісу президента Андрія Єрмака. Про це повідомляє «Голос» із посиланням на Vlasti.net.

Народний депутат України Олександра Устінова та депутати Верховної Ради, які входять до групи «Справедливість», перебувають під повним контролем, у тому числі фінансовим та адміністративним, голови Офісу президента Андрія Єрмака. Таку інформацію, раніше озвучену народним депутатом та лідером фракції «Голос» Ярославом Железняком, підтверджують кілька джерел в Офісі президента та кулуарах Верховної Ради, а також писали ЗМІ та ТГ-канали.

Ярослав Железняк ще місяць тому заявляв про те, що нардеп Олександра Устінова регулярно ходить до Офісу президента і отримує вказівки саме перед розглядом розпорядку Верховної Ради наступного тижня. А за потрібні голосування депутати її групи, зокрема, Галина Васильченко та Наталія Піпа отримують «субвенції» від Кабміну розміром у 20 млн грн на свої «округи».

За словами Залізняка, Олександра Устінова і депутати її групи синхронно голосують зі «Слугами народу» за законопроекти, у тому числі про олігархів, у порушенні регламенту, а також підтримали відставку Дмитра Разумкова, за те головою фракції за домовленістю з ОП мала стати Устінова.

Устінова також виконує вказівки ОП, виступаючи їх рупором, у тому числі у офшорній справі Президента України.

За словами джерела в ОП, за потрібні голосування Олександра Устінова отримала тимчасовий імунітет у кримінальних справах стосовно неї та її колег. Йдеться про розкрадання частини $143 млн коштів міжнародної фінансової допомоги. Також НАЗК не помічає приховування коштів чоловіком Олександри Устінової Олексієм Яцюком. Як писали ЗМІ, вона не задекларувала зарплату та грошові заощадження готівкою свого чоловіка Олексія Яцюка, посилаючись на те, що «член сім'ї не надав інформацію». Український журналіст Сергій Іванов припустив, що таким чином політик могла спеціально приховати відомості.

«Виходить, що Устінова чи не змогла умовити чоловіка Яцюка надати їй інформацію про його прибуток, заощадження та банківські рахунки, чи, ймовірно, просто приховала ці відомості від декларування.

При цьому вона декларує і 141-метрову квартиру в Києві, орендовану в США 73-метрову квартиру, автомобілі та навіть домашніх тварин, але приховує стан чоловіка», — написав журналіст у блозі на «Цензор.НЕТ».

Олексій Яцюк, крім квартири площею 141 кв. м, яка була вказана в декларації, виявив ще 11 квартир в одному із будинків на просп. Вернадський у столиці. Варто зазначити, що саме там був зареєстрований ФОП Яцюк А. С. Також у журналістів питання щодо того, чому правоохоронні органи не розслідують справу проти помічника Олександри Устінової Максима Іванченка, колишнього співробітника НАБУ, якого підозрюють у корупції у резонансних справах.

ІА "Вголос": НОВИНИ