Сьогодні о 20:00 за Київським часом у Конгресі США має відбутися голосування за законопроєкт щодо додаткової фінансової підтримки боротьби України у війні з росією. Скандальна конгресвумен Вікторія Спартц подала до цього законопроєкту правки, які передбачають значне скорочення фінансової та військової допомоги Україні.

Про це повідомляють джерела редакції.

Спартц пропонує виключити із законопроєкту положення, які стосуються програми PDA (виділення Україні зброї безпосередньо зі складів армії США).

Інші її правки мають на меті зменшити економічну допомогу нашій державі, яка передбачена в проєкті Джонсона (В.Спартц хоче виключити можливість надання понад 7,8 мільярда доларів допомоги, а також заборонити  списувати заборгованість України за певних умов).

Ще однією поправкою уродженка України хоче відмінусувати 481 мільйон доларів із пакету фінансування МОЗ США для біженців, а також пропонує заборонити використовувати кошти за програмою FMF (прямі замовлення зброї у виробників).

А нещодавно Спартц заявляла про те, що взагалі відмовляється підтримати у Конгресі інше фінансування для «Києва», окрім як для летальної допомоги.

після повномасштабного вторгнення росії на територію України, у травні 2022 року, Вікторія Спартц приїздила в Україну, зокрема була у Львові та зустрічалась із міським головою Андрієм Садовим. 

«Дуже важливо, що серед американців у Конгресі працює Вікторія Спартц. Вона українка і як ніхто знає та відчуває все, через що зараз проходить наша країна. Це дозволяє їй об’єднувати у підтримці України людей з різними політичними поглядами», – зазначив тоді мер Андрій Садовий.

Однак наразі жодної реакції очільника Львова і друга російського олігарха Фрідмана щодо сьогоднішньої антиукраїнської позиції Вікторії Спартц, з якою пан мер, ймовірно, пив смачну каву, немає. Цікаво, чи запросить після сьогоднішнього голосування у Конгресі США Андрій Садовий трампістку і конгресвумен Спартц на каву до Львова ще раз?

ІА "Вголос": НОВИНИ