Побачивши патрульних, чоловік намагався втекти, але його затримали і запросили до районного управління поліції для з’ясування обставин справи та складання відповідних адміністративних матеріалів.

Учора, 7 січня на вулиці Івасюка в Івано-Франківську патрульні поліцейські звернули увагу на чоловіка, який підозріло себе поводив та намагався уникнути зустрічі з правоохоронцями.

Побачивши патрульних, чоловік намагався втекти, але його затримали.

При встановленні особи з’ясували, що 38-річний чоловік, знаходиться в активному розшуку Шевченківським управлінням поліції ГУНП у Києві, як особа, яка переховується від органів досудового розслідування. Чоловіка запросили до Івано-Франківського районного управління поліції для з’ясування обставин справи та складання відповідних адміністративних матеріалів.

Як стало відомо, затриманим виявився скандальний учасник вокального шоу “Х-фактор” Андрій Мацевко Івано-Франківщини.

Оголосила його в розшук ще в липні 2021 року поліція Києва. Нагадаємо, його затримали в метро з липовим посвідченням.

Його звинувачують за наступними статтями КК: 

  • ч. 4 статті 358 — використання завідомо підробленого документа; карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.
  • ч. 1 ст. 358 — підроблення посвідчення або іншого офіційного документа, який видається чи посвідчується підприємством, установою, організацією, громадянином-підприємцем, нотаріусом, державним реєстратором, суб’єктом державної реєстрації прав, особою, яка уповноважена на виконання функцій держави щодо реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, державним виконавцем, приватним виконавцем, аудитором чи іншою особою, яка має право видавати чи посвідчувати такі документи, і який надає права або звільняє від обов’язків, з метою використання його підроблювачем чи іншою особою або збут такого документа, а також виготовлення підроблених печаток, штампів чи бланків підприємств, установ чи організацій незалежно від форми власності, інших офіційних печаток, штампів чи бланків з тією самою метою або їх збут.

ІА "Вголос": НОВИНИ