Німецька канцлерка Анґела Меркель 7 лютого взяла участь у саміті Вишеградської групи в Братиславі.

Під час свого виступу очільниця уряду Німеччини прокоментувала, зокрема, російсько-німецький газопровід Nord Stream, повідомляє Польське радіо.

«Коли йдеться про Nord Stream – не секрет, що в цій справі є різні погляди. Тут два питання, дві проблеми... Чи можемо гарантувати, щоб Україна надалі була транзитною країною? Це має стратегічне значення, це дуже важливо для України (...), ми повинні їй це забезпечити», – заявила Анґела Меркель.

«Я завжди кажу під час розмов з президентом Путіним, що ми цим займаємося», – додала німецька канцлерка. За її словами, другою проблемою є питання, чи «будемо ми залежними від Росії, якщо диверсифікуватимемо» постачання. «Але ми хочемо диверсифікувати так, щоб були термінали на газ і на скраплений газ. Ми не хочемо бути залежними тільки від Росії», – запевнила Анґела Меркель.

Очільниця уряду Німеччини нагадала, що Росія вже в період холодної війни була джерелом газу. «І надалі буде», – додала.

У саміті держав Вишеградської групи (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) бере участь польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький. Головні теми зустрічі – це економіка, «брекзит», вибори до Європарламенту та бюджетна перспектива ЄС.

ІА "Вголос": НОВИНИ