В Україні з 2023 року володіння англійською на рівні В1 буде обов'язковим під час вступу на бакалавра.

Про це повідомляє міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Як сказано, Міністерством розроблено та схвалено Концепцію розвитку англійської мови в університетах.  Передбачається, що володіння англійською мовою на рівні не менш як В1 стане стане обов’язковою умовою для вступу, В2 – для випуску.

За словами Гриневич, економічний розвиток країн дуже залежить від знання англійської мови.

«Ми дуже втрачаємо свій потенціал через те, що наші фахівці не знають англійської мови. Тому ми затвердили в Міністерстві освіти і науки разом із нашими партнерами, нам допомагала Британська рада в Україні, допомагали представники закладів вищої освіти, громадські організації, Концепцію розвитку англійської мови в університетах», - зазначила міністр.

Як зазначає МОН, до 2023 року рівень володіння англійською на рівні В1 буде обов’язковим під час вступу на бакалавра. Це передбачає проходження обов’язкового «скринінгового» тесту з англійської мови всіма абітурієнтами (наприклад, ЗНО або стандартизовані іноземні тести) з метою встановлення рівня володіння мовою. Однак якщо рівень вступника нижче В1, це не позбавляє його права брати участь у конкурсі на вступ до вищої освіти у звичайному режимі, але такі абітурієнти до початку навчального року (до 1 вересня або до 1 жовтня) повинні пройти мовний інтенсив для досягнення рівня В1.

Як писав »Вголос", президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер підживив суперечки, проголосивши минулого тижня на конференції в Італії, що «повільно, але впевнено англійська мова втрачає важливість у Європі».

ІА "Вголос": НОВИНИ