5 жовтня о 19:00 розпочнеться матч-відповідь першого раунду Юнацької ліги УЄФА, де «Рух» U-19 гратиме з польським «Заглембе» U-19. За домовленістю команди проводять обидві зустрічі на стадіоні клубу «Заглембе» у місті Любін.

Факти про матч

Перший поєдинок між командами завершився з рахунком 1:0 на користь «Руху». Отже, для проходу у наступний етап, «жовто-чорним» достатньо нічиєї, тоді як «Заглембе» потрібна лише перемога.

Після першого протистояння з «Рухом» польська команда зіграла 3 матчі в молодіжному чемпіонаті своєї країни. «Заглембе» здобуло 2 перемоги та зазнало однієї поразки. Зараз команда з 10 очками посідає 11 місце після 8 зіграних турів.

Натомість «рухівці» провели лише один поєдинок у чемпіонаті України U-19, у якому мінімально здолали «Верес» з рахунком 1:0. Підопічні Віталія Пономарьова йдуть на першому місці, маючи після 5 турів 13 очок.

На матчі працюватиме бригада арбітрів на чолі з Ашотом Галтахчяном з Вірменії. 30-річний рефері обслуговує міжнародні матчі з сезону 2021/22. У середньому Галтахчян демонструє за матч 3,7 жовтих карток.

Що перед матчем

Напередодні підопічні Віталія Пономарьова провели годинну сесію на полі Академії «Заглембе» у місті Любін. Розпочалось заняття із пробіжки та розминки. Згодом «жовто-чорні» виконували ігрові вправи та грали у квадрати. Насамкінець підопічні Віталія Пономарьова грали у футбол.

У матчі «рухівцям» не зможуть допомогти захисник Богдан Слюбик, який отримав червону картку, а також півзахисник Руслан Непейпієв, який отримав травму. Натомість, підсилити команду порівняно із першою грою зможе півзахисник основного складу Марко Сапуга.

Де дивитися матч

Повторний поєдинок юніорів «Руху» в Юнацькій лізі УЄФА ви маєте можливість переглянути в прямому ефірі на Рух ТБ (платформа Мегого). Початок трансляції – о 18:30. 

Медіацентр «Руху» готує для вболівальників багатокамерну трансляцію гри (6 камер), її супроводжуватимуть перед- і післяматчеві аналітичні студії.

Переможець пари «Рух» – «Заглембе» у наступному етапі зіграє проти турецького «Галатасараю» або румунської «Чиксереди». У першому матчі між цими командами була зафіксована нічия 1:1.

ІА "Вголос": НОВИНИ