Львівський антивакцинатор Остап Стахів подав апеляцію на рішення Галицького районного суду м. Львова.

Про це повідомив речник Львівської обласної прокуратури Данило Антощак, пише Суспільне.

«Апеляція стосується застави, міри запобіжного заходу, тобто загалом рішення суду. Попередньо слухання має відбутися завтра (23 листопада, — ред.) на 17:00 у Апеляційному суді Львівської області», — зазначив речник.

Варто нагадати, що 18 листопада у Львові Остапу Стахіву обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із можливістю внесення застави у розмірі 998 тисяч 800 гривень.

Сам затриманий заявив, що вважає рішення суду незаконним і буде подавати апеляцію. На це в нього було 5 днів.

«Заставу ви чули? 998 090 гривень! Як ви думаєте, скільки українців заробляють так, щоб заплатити таку заставу. Я не маю почуття провини, щоб я давав заставу. Ми всі їхні доводи розіб’ємо, тому я жодні застави не буду ні збирати, ні давати», — сказав Остап Стахів.

Зараз Остап Стахів перебуває у слідчому ізоляторі.

Нагадуємо, антивакцинатора затримали в ніч з 17 на 18 листопада у лікарні міста Сваляви Закарпатської області, куди він втік після того, як СБУ 16 листопада вручила йому підозру та викликала в суд для встановлення запобіжного заходу.

На суд 17 листопада Остап Стахів не з’явився. А під час вручення підозри заявив, що почуває себе зле. Правоохоронці, які перебували на місці, викликали «швидку». Лікарі надали допомогу та відвезли антивакцинатора до лікарні швидкої допомоги у Львові. Туди услід за ним прибули його послідовники-антивакцинатори. Вони відмовлялися одягнути маски та скандували лозунги по кшталт того, що ковіду немає.

Хто такий Остап Стахів, можна прочитати  тут.

ІА "Вголос": НОВИНИ