Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що наразі, після відставки, Арсен Аваков залишається на посаді виконувати обов’язки заступника міністра.

Про це він сказав в ефірі програми «Говорить великий Львів» на телеканалі NTA.

«Після відставки Арсена Авакова заступника міністра внутрішніх справ автоматично йдуть у відставку. Але вони виконують обов’язки до призначення, або перепризначення. Тому завтра будемо організовувати вступ нового міністра на посаду, будуть відбуватися співбесіди і дали міністр буде вирішувати долю заступників міністра та інших керівник Міністерства внутрішніх справ», – заявив Антон Геращенко.

Окрім цього він додав, що він добре знає Дениса Монастирського, якого Рада вже завтра може призначити на посаду очільника МВС, але саме він має вирішити подальшу «долю» заступників, зокрема і його.

 «І його рішення я поки що не знаю», – прокоментував Антон Геращенко.

Нагадаємо, 15 липня Верховна Рада проголосувала за відставку міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Відповідне рішення підтримали 291 народний депутат.

Додамо, що Арсен Аваков працював на посаді очільника МВС ще з лютого 2014 року. 13 липня цього року він оголосив про своє рішення піти з посади з посади міністра внутрішніх справ.

Причини звільнення Авакова називають різні. Зокрема, голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія розповів, що причина відставки – особисте бажання глави МВС. Натомість депутатка від “Слуги народу” Ірина Верещук заявила, що написати заяву про звільнення Авакова попросив Володимир Зеленський.

Тим часом політологи стверджують, що Арсен Аваков з політики не піде. Давид Арахамія раніше зауважив, що йому можуть запропонувати роботу в державному секторі.

Чи залишиться важковаговик української політики Арсен Аваков в її першому ешелоні, читайте тут.

ІА "Вголос": НОВИНИ