«Ми не можемо дозволити собі толерувати ситуацію в Україні. Ми не можемо дозволити розділити Україну і поставити російські війська за Бугом», — про це заявив Антоній Мацєревич, заступник голови польської партії «Право і справедливість» (ПіС), повідомляє інформаційна агенція TVP-info.

Він повідомив, що останнім часом Росія збільшила концентрацію військ та озброєнь при кордонах із Україною, що може свідчити про підготовку до наступальних дій. Після нападу росіян на українські судна біля Керченської протоки в частині України оголосили місячний воєнний стан.

«Те, що коїться в Україні, — третій, після окупації Криму та частини Донбасу, етап агресії на теренах України, який тісно пов'язаний із погіршенням міжнародної ситуації внаслідок імперської політики Росії, — зазначив політик. — Росія готова до наступного етапу експансії. До цього треба ставитися дуже серйозно і зміцнювати нашу обороноздатність».

Антоній Мацєревич вважає, що особливу небезпеку становить факт, що в разі розчленування України російські війська опиняться практично на кордонах Польщі, за Бугом. Тому Польща має «підтримувати безпеку України і водночас домагаючись історичної справедливості, пов'язаної зі злочинами УПА».

Він додав, що перед російською агресією потрібно встановити «греблю». На думку політика, найважливішими елементами майбутньої стратегії щодо Росії є дипломатична та фізична підтримка України.

Також він вказав, що «без чіткої блокади російської агресії позитивних наслідків не отримати». «Поступки Росії є заохоченням для її агресії», — сказав Антоній Мацєревич.

ІА "Вголос": НОВИНИ