З 10 листопада 2023 року Нацбанк вводить в обіг нову монету номіналом 10 гривень. Вона є пам'ятною і присвячена річниці звільнення частини Херсонської області. Пам'ятна монета має назву «Антонівський міст».

Про це повідомив Національний банк України.

Рік тому, під час втечі з правого берега Дніпра, війська агресора підірвали Антонівський міст, знищивши кілька його прогонів. І зараз він стоїть зруйнований, але з непохитною рішучістю очікує на Перемогу та повоєнне відновлення, щоб знову об’єднати правий та лівий береги незалежної і єдиної України. Віримо, що незабаром так і буде”, – зазначив Голова НБУ Андрій Пишний.

Зазначається, що пам'ятна монета, як і всі інші монети, обов’язкова до приймання без будь-яких обмежень на всій території України.

Загалом Нацбанк випустив 10 мільйонів тематичних монет.

Як повідомляють у Національному банку, за характеристиками обігова пам’ятна монета «Антонівський міст» ідентична звичайній обіговій монеті номіналом 10 гривень зразка 2018 року.

Проте її реверс – тематичний та містить стилізоване зображення Антонівського мосту та річки Дніпро з висоти пташиного лету, а також транспортні розв’язки на обох кінцях мосту, що роблять його цікавим і оригінальним.
 
Нагадаємо, станом на 2019 рік найдорожчою пам'ятною монетою стала монета «25 років Незалежності України». Її вартість становила 166 779,00 гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ