Компанії Microsoft вдалося викрити масштабні кібернапади від групи під назвою Strontium, також відомої як Fancy Bear/APT28, спрямовані проти антидопінгових установ, які зараз готуються висунути нові звинувачення проти Росії.

Про це йдеться в повідомленні Microsoft, передає AFP.

Названі хакерські групи відомі своїми зв'язками з Москвою.

Як повідомляє віце-президент Microsoft Тома Бертаапади, напади почались 16 вересня і були проведені щонайменше проти 16 міжнародних антидопінгових установ на трьох континентах .

«Деякі з цих нападів були успішними, але більшість – ні», – говорить Берт.

Голова антидопінгової установи США Тревіс Тайгарт так описав в коментарі виданню хакерський напад на свою установу: «Проникнення до системи не було. Ми виявили і зупинили напад. Ми зв'язались стосовно цього з нашими партнерами, включаючи Microsoft»

Світова антидопінгова установа WADA також заявила, що «немає свідчень порушень систем WADA».

WADA заявляла, що до кінця цього року сподівається прийняти рішення стосовно звинувачень проти московської лабораторії в тому, що лабораторія маніпулювала даними антидопінгових проб. Скандал зі звинуваченнями вибухнув перед Олімпійськими іграми 2016 року.

Минулого тижня голова російської антидопінгової установи Юрій Ганус заявив, що він очікує, що Росію не допустять до цьогорічних Олімпійських ігор в Токіо, через звинувачення в тому, що російські посадовці маніпулювали даними, наданими WADA.

Як повідомлялося, Міжнародна федерація важкої атлетики звинувачує в допінгу дванадцятьох російських спортсменів. Їм тимчасово заборонили брати участь у змаганнях.

Як відомо, спортивний журналіст Хайо Зеппельт, викрив серією репортажів систему допінгу в російському спорті і робив репортажі про допінг в інших країнах, удостоєний вищої нагороди держави – «За заслуги перед Федеративною Республікою Німеччина».

ІА "Вголос": НОВИНИ