Вчора, 12 листопада, в інтернет виданні «Гостра правда» розміщено матеріал, який розповідає про вчинення корупційних правопорушень представниками Держгеокадастру та ДАБІ у Львівській області (https://gostra-pravda.com.ua/dabi-zamist-realnykh-zmin-sta…/).

📌Зокрема у цьому матеріалі мова йде про те, що 26 жовтня Кабінет Міністрів призначив тимчасово виконуючого обов’язки керівника ДАБІ Ірину Король. Ірина Король фігурує в ряді корупційних справ та корупційних правопорушень. До цього призначення вона обіймала посаду заступника директора департаменту та начальника відділу методології та нагляду за видачею дозволів на виконання будівельних робіт департаменту дозвільних процедур ДАБІ. Тобто вона в «темі» усіх схем та розкладів. Після її призначення тіньовим керівником ДАБІ став Олександр Малишев.

Про це інформує Антикорупційний моніторинг Львівщини.

Саме Король з Малишевим провели ряд призначень посадових осіб на місцях. У Львівській області ДАБІ очолила така собі Оксана Полянська. Безпосередньо для неї «касу збирає» Ірена Одноріг. Проте вона лише номінальний керівник, усі вказівки їй дає Назарій Ваврук – заступник начальника Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Львівській області. Ось така закручена схема. Саме цей держслужбовець є основним «касиром» тіньових схем на Львівщині – відповідальний за збір коштів та визначає вартість об’єктів класу наслідків СС1. Саме він дає вказівку про призначення позитивних рішень. Кошти йому збирає Віктор Чопко – колишній працівник ДАБІ та Ігор Копитко – директор МКП «Яворів вода». А вказівки по написанню позитивних чи негативних довідок по об’єктам класу наслідків СС2 та СС3 Полянській надсилають з Києва з «тіньового офісу». Повідомлення приходять з номера +37281964941, вочевидь закордонний номер, аби неможливо було встановити власника. Тобто, якщо Ви хочете здати об’єкти, то можете напряму звертатися до Ваврука, або по цьому іноземного номеру. Сам Назарій Зіновійович Ваврук будучи державним службовцем має дуже цікаву декларацію. Члени його сім’ї володіють рядом земельних ділянок та дорогих іномарок.

‼️ГО «Антикорупційний моніторинг Львівщини» вбачає в діях відповідних осіб ознаки вчинення декількох кримінальних правопорушень передбачених ст. ст. 364, 368 КК України з відповідними особливо кваліфікуючими обставинами, що підлягають обов’язковому розслідуванню з притягненням винних до відповідальності.

☝️Відповідні звернення ми направили до Служби безпеки України, Національного антикорупційного бюро України, Львівську обласну прокуратуру, ГУ Нацполіції у Львівській області та Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду

Служба безпеки України НАБУ Львівська обласна прокуратура Поліція Львівської області ТСК ВРУ з питань розслідування фактів корупції в органах ДАБК

ІА "Вголос": НОВИНИ