Антимонопольний комітет оштрафував компанію Володимира Матківського «Радехівський цукор» на 68 мільйонів гривень. Причиною стало те, що компанія придбала цукровий завод у Хоросткові Тернопільської області без дозволу.

Про це повідомила пресслужба Антимонопольного комітету.

Відомо, що розслідування тривало впродовж 4 років. Так, у 2017-му році було порушено три справи через можливе порушення законодавства про захист економічної конкуренції під час придбання компанією «Радехівський цукор» Хоростківського цукрового заводу у 2016-му році.

Нові активи дозволяли компанії в найближчий виробничий сезон збільшити присутність на ринках цукру та переробки цукрового буряку.

«Всі прямі та непрямі докази зібрані АМКУ під час розслідування справи свідчать про те, що ТОВ «Радехівський цукор», під час придбання активів Хоростківського цукрового заводу, мало на меті одержати у власність і зазначену бурякорізку. Утім, декларуючи її належність третій особі, здійснювало спроби уникнути необхідності погоджувати таке придбання з Антимонопольним комітетом», - йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, за даними видання «Наші гроші» підприємець Володимир Матківський є фактичним бенефіціаром Української Галицької партії. Торік компанії, наближені до підприємця пожертвували політичній силі майже 2 млн грн.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ