Апеляційний суд Києва залишив без змін запобіжний захід народному депутатові від партії «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку. Так, проросійський політик перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом до 10 липня цього року.

Про це повідомила «Українська правда», посилаючись на засідання суду.

Відомо, що Медведчука підозрюють у державній зраді.

Таким чином, столичний суд не задовольнив апеляційні скарги адвокатів кума Путіна та прокурорів. Захист Медведчука просив скасувати будь-який запобіжний захід для нардепа, а сторона обвинувачення обрати запобіжний захід зі заставою у розмірі 300 мільйонів гривень.

Крім того, апеляційний суд відмовився випускати Медведчука на поруки його 26 колегам з партії «ОПЗЖ».

Сам же Медведчук заявив, що не згоден з рішенням суду, а його адвокати будуть робити все можливе, щоб оскаржити рішення суддів.

Колега кума Путіна, нардеп від «ОПЗЖ» Юрій Бойко зазначив, що домашній арешт все ж кращий, ніж тримання під вартою, назвавши це «надією на майбутнє».

Також відомо, що проросійський політик вирішив не спілкуватися зі своїм колегою Тарасом Козаком, якого також підозрюють у державній зраді.

Нагадуємо, 13 травня, Печерський районний суд Києва ввів запобіжний захід Медведчуку у вигляді цілодобового домашнього арешту. Він діятиме до 10 липня цього року.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ