У п'ятницю, 23 липня, Апеляційний суд Львова скасував рішення Галицького районного суду Львова про відсторонення Василя Петрика з посади начальника управління охорони об'єктів культурної спадщини Львівської області.

Про це повідомив на фейсбук-сторінці «Захистимо Василя Петрика!» його син Ігор.

«Апеляційний суд скасував рішення галицького районного щодо відсторонення від посади. Тато зможе вернутися на роботу», - написав Ігор Петрик.
Відомо, що 6 липня Галицький районний суд Львова своїм рішенням відсторонив Василя Петрика з посади начальника управління охорони об'єктів культурної спадщини Львівської області.

Нагадуємо, у червні суд взяв під варту Василя Петрика терміном на два місяці. Його звинуватили у привласненні коштів під час облаштування історико-культурного парку в заповіднику. Під варту взяли також ще трьох осіб. Їм інкримінують розкрадання одного мільйона гривень.

17 червня родина архітектора внесла заставу – 567 тисяч гривень. Чоловіка випустили з-під варти. Сім’я переживала за нього, адже в СІЗО немає гарантій безпеки.

Обвинувачення Василь Петрик заперечує. Він вважає, що таким чином з ним хочуть поквитатися. Причина – він веде діяльність, спрямовану на збереження фортеці на Львівщині (біля Миколаєва). Поблизу фортеці нелегально продають пісок з кар’єрів.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ