Апеляційний суд виправдав Сергія Стерненка за статтею 187 Кримінального кодексу, за якою його раніше засудили до 7 років колонії. Про це написав сам Стерненко у Телеграмі.

«По ст. 187 виправдали. Це ті самі 300 грн, за які давали 7 років з конфіскацією. Ще питання по 146 та 263 статтям”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 14 травня Одеський апеляційний суд розпочав розгляд скарг Стерненка і Демчука на вирок Приморського райсуду, який визнав їх винними у викраденні жителя Лиманського району Сергія Щербича, розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї і призначив покарання у вигляді 7 років 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

До оскарження вироку обом обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 9 квітня Одеський апеляційний суд змінив його на цілодобовий домашній арешт.

26 березня адвокати засуджених активістів подали апеляційні скарги на вироки.

Стерненко заперечував свою причетність до викрадення і наполягав на політичній умотивованості справи.

Активісти проводили серію акцій протесту на підтримку Сергія Стерненка. Вони вимагали від президента Зеленського звільнити засудженого та перезавантажити Вищу раду правосуддя. Учора, 30 травня, біля Офісу президента відбувся останній із таких заходів.

ІА "Вголос": НОВИНИ