Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія 24 жовтня проходить поліграф через скандал у комітеті Ради з питань фінансів, податкової та митної політики щодо можливого отримання хабаря у розмірі 30 тисяч доларів 11 народними депутатами з парламентського податкового комітету.

Про це повідомляє «Громадське».

Повідомляється, що 18 жовтня депутати на засіданні комітету не прийняли законопроєкт № 2047 «Про ліквідацію корупційних схем під час оцінки обʼєктів нерухомості». Документ зареєстрували в парламенті 4 вересня, його авторами стали 31 депутат від фракцій «Голос» і «Слуга народу».

Цей законопроєкт мав ліквідувати так звані «майданчики Яценка».

Ці електронні майданчики виступають посередниками між оцінниками нерухомості та Фондом держмайна, отримуючи гроші за внесення даних у базу ФДМ. Чотири майданчики пов’язують з депутатом Антоном Яценком, й нібито люди від нього могли пропонувати членам комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики 30 тисяч доларів за блокування законопроєкту, який ліквідує їх.

Як писав «Вголос», у середу, 23 жовтня, відбулася перевірка на поліграфі нардепа Олександра Дубінського, який представляє «Слугу народу». До голови фракції Давида Арахамії черга так і не дійшла.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ