Про це поінформували у ГПУ.

Замість застави суд визначив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Однак залишив можливість внести заставу в розмірі 10 млн гривень.

За інформацією слідства, злочинна діяльність підозрюваного завдала збитків державі на загальну суму понад 2 млрд 460 млн гривень.

Зазначають, що предметом розслідування стане рівень доходів податківця. Оскільки загальна вартість майна підозрюваного та його сім'ї становить понад 20 млн грн, а сукупний дохід сім'ї за 19 років склав 3,8 млн гривень.

Зараз для забезпечення подальшого відшкодування шкоди від злочину частину майна підозрюваного заарештували. Зокрема, мова йде про автомобілі марки Bentley Continental.

Як відомо, колишніх податківців підозрюють в тому, що, виконуючи вказівки ВЯнуковича та екс-міністра Клименка, організували та забезпечили незаконну діяльність так званих «податкових майданчиків» або «програмних підприємств», які протягом 2011-2014 років стали інструментами незаконного та контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки на користь керівника та членів злочинної організації, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (участь в злочинній організації та зловживання службовим становищем).

ІА "Вголос": НОВИНИ