Олексій Арестович, радник керівника Офісу Президента та речник української делегації в ТКГ, в ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» на телеканалі НТА заявив, що війна з Росією - надовго.

«Щодо протистояння з Росією, то і він (Зеленський-ред.), і голова Офісу президента розуміють, що це дуже-дуже надовго. Тому що наш конфлікт з Росією має характер, як у арабів і євреїв: вони змагаються за Храмову гору, а ми змагаємося за Києво-Печерську лавру. Фактично, це змагання за спадщину Київської Русі. Всі розуміють, що у держави є чотири сили: військова, політична, дипломатична, інформаційна. І Російська Федерація застосовує всі чоири сили проти нас. Зокрема, на пропагаду проти України - це близько мільярда доларів на рік», - сказав речник української делегації в ТКГ.

Арестович наголосив, що Україна має «прокачати» сектор нацбезпеки і оборони, оскільки у ньому є багато проблем. За його словами, це спільна позиція Зеленського, Офісу президента і Заходу.

«Зараз готується зустріч Байдена з Путіним. І українська частина узгоджується між Офісом президента Зеленського і адміністрацією Байдена. Американці постійно питають: де ваша «червона лінія»? Що ви хочете? І як ми маємо захистити ваші інтереси?» - сказав Арестович.

Також він заявив, що Зеленський періодично «показує зуби» Заходу, оскільки сьогодні під час пресконференції Зеленський сказав, що якщо Байден зніме санкції з «Північного потоку-2», то це буде його особиста поразка.

ІА "Вголос": НОВИНИ