Архієпископ Климент проситиме міжнародну спільноту застосувати санкції проти організаторів знищення Української православної церкви у Криму, якщо окупанти відберуть Кафедральний собор у Сімферополі.

Про це повідомив архієпископ Климент на прес-конференції «Знищення української Церкви в окупованому Криму», пише Укрінформ.

«Я хочу звернутися до міжнародної спільноти, до послів європейських країн, Сполучених Штатів Америки, Канади в Україні, щоб вони особисто взяли ситуацію під свій контроль. І щоб у разі посилення тиску і ліквідації української Церкви на теренах Криму були введені персональні санкції», — зазначив архієпископ.

Він повідомив, що проситиме про застосування санкцій не лише щодо тих, хто підписав постанову «про розірвання угоди про надання Кримській єпархії УПЦ КП приміщення Кафедрального собору в Сімферополі», а й проти керівництва Росії.

Нагадаємо, що глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Православна церква України нелегітимна “за канонами невтручання держави в церковне життя” і за “канонами православ’я”.

Раніше «Вголос» писав, Російська православна церква і патріарх Кірілл втрачають гроші через ПЦУ.

ІА "Вголос": НОВИНИ