Андріян Гутник, депутат львівської міської ради від ВО «Свобода» висловив свою думку про армію українську та армію російську.

Андріян Гутник, депутат львівської міської ради від ВО «Свобода» на спецефірі «Говорить Верикий Львів» на телеканалі НТА, яке сьогодні розпочалося з бомбосховища, висловив свою думку про армію українську та армію російську.

"Ну вони вже дійсно геть зламані вони вже себе такою міццю не вважають, по їхньому озброєнню і по кількості вони були другою армією світу, ну але зараз вже весь світ визнає, що українська армія, як поводять себе наші збройні сили на передовій не є 22 армією тому що вона достойний спротив робить цьому агресору. Взагалі важко охарактеризувати як її (російську армію - авт.) можна взагалі називати армією, що вони роблять", - зазначив депутат.

Пан Андріян наводить приклади жорстокості та нелюдяності російських військових, про згвалтованих жінок, про вибиті двері, про розстріли гуманітарних коридорів.

«До мене перетелефонувала жінка, взагалі не знаю звідки вона взяла мій телефон, це район Іванківців і просто попросила чи в мене є якась інформація про коридори які там будуть найближчий час», сказав Гутник.

Знайома депутатка з цього регіону надала інформацію, говорить Андріян Гутник і коли згодом перетелефонував і повідомив що є коридор, де і коли, то жінка просто плакала і дякувала що  за них пам’ятають, що їх не забули.

Також депутат розповідав, що у людей, приміром, на Чернігівщині у 21-му столітті, тяжко повірити банально закінчується харчі. Вибивають двері, обстріли. Створюють такі умови що від голоду можуть помирати люди. Грабують будинки.

«Насправді це важко назвати армією, це такий зброд мародерів, які гвалтують, знущаються зараз з України, але дістають достойний опір. Ми нічого не забудемо, ми все пам’ятаємо, ми за все з них спитаємо», - підсумував депутат

Раніше, «Вголос» писав про пастора баптистської церкви Віктора Мунька, якому вдалось покинути Ірпінь за декілька годин до того, як ворожий БМД зламав огорожу будинку і заїхав на територію, де мешканці облаштували дитячий майданчик з гойдалками та пісочницею.

ІА "Вголос": НОВИНИ