Йдеться про зменшення інтенсивності авіаційних і артилерійських ударів. Розпочалися вуличні бої зі застосуванням броньованої техніки і стрілецької зброї.

На фронті у напрямку Сєвєродонецька точаться запеклі бої, і вже можна стверджувати, що противник втрачає «запал» в цьому керунку. 

В етері телеканалу НТА у проєкті «Говорить Великий Львів» військовий експерт Олег Жданов розповів деякі деталі тактичних ходів у боротьбі за українські міста.

«Річ у тім, що поки будемо утримувати бодай один населений пункт у Луганській області, доти не дамо РФ оголосити про бодай одну перемогу в цій війні», - говорить експерт.

Важливо, що бої у Сєвєродонецьку досі точаться, але з повідомлень Генштабу стає зрозуміло, що темпи атакувальних дій противника спадають.

“Спадає інтенсивність авіаційних і навіть артилерійських ударів. Більше точаться вуличні бої із застосуванням броньованої техніки і стрілецької зброї. Тому можна робити попередній висновок, що на цьому напрямку на цьому етапі РФ починає поволі видихатися”, – додає Олег Жданов.

Окрім того, варто розуміти, що і Сєвєродонецьк і Лисичанськ це вже не лише військова, але й політична стратегія.

«Якщо є можливість утримувати місто, то його треба утримувати. При цьому вимотувати противника якомога більше. Коли вже ситуація буде погіршуватись, тоді треба евакуйовувати наші війська і робити форпост з Лисичанська», - запевняє експерт.

Також Олег Жданов звернув увагу на ситуацію на білоруському кордоні:

"Є велика загроза нападу з Білорусі. Ми бачимо, що вони вже стягують техніку до українського кордону. Білоруські військові усвідомлюють, що без бойового досвіду вони тут не зможуть далеко просунутись. Але треба розуміти, що Білорусь може напасти на Україну задля того, щоб відсікти нас від європейської допомоги», – каже військовий експерт, полковник запасу.

Дивіться повне інтерв'ю на телеканалі НТА:

Також читайте на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ