Усі чисті доходи від початкового продажу спрямовують до некомерційної організації, яка допомагає Україні пережити російське вторгнення.

Колишній астронавт NASA Скотт Келлі, який встановив рекорди, увічнив свій час у космосі за допомогою мистецтва, передає Space.com

Келлі, який провів 340 днів поспіль на борту Міжнародної космічної станції у 2015 і 2016 роках, щойно запустив свій перший в історії мистецький проєкт NFT під назвою «Мрії з цього світу». Він сподівається, що ця пропозиція надихне людей тягнутися до зірок, оскільки культова книга надихнула його давно.

«Моя історія не є типовою історією астронавтів. Я був поганим учнем — погано вчився в школі, якийсь мрійник.

Я знайшов натхнення в книзі, а саме «Правильні речі» Тома Вулфа». Тож я дійсно, дуже вірю в ідею, що натхнення, зроблене належним чином для потрібної людини в потрібний час, може мати надзвичайні результати», — додав Келлі.

NFT є частиною нового цифрового світу, відомого як метавсесвіт, і Келлі сподівається, що «Dreams Out of This World» допоможе познайомити людей із цією дещо заплутаною новою сферою.

«Я думаю, що метавсесвіт, криптовалюта і блокчейн стануть важливою частиною нашого майбутнього», — сказав він. «Тож мені здавалося, що настав правильний час для участі».

«Мрії з цього світу» — це співпраця зі студією створення контенту Orange Comet. Він складається із серії фрагментів, які показують Келлі в космосі, а на задньому плані — Землю, яка переосвічена. Ці предмети були виставлені на аукціон учора (12 квітня) — у Міжнародний день польоту людини в космос, в рамках якого відзначається історична орбітальна місія космонавта Юрія Гагаріна в 1961 році — разом із деякими пам’ятними речами Келлі.

Вся колекція була розпродана всього за кілька годин, зібравши понад 500 тис. доларів

«Дякуємо всім, хто підтримав цей проект! У розпал цієї війни дивно, що ми можемо об’єднатися через мистецтво, щоб допомогти народу України. Сьогодні зібрано понад 500 тис доларів!", — написав Келлі в Twitter.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ