Планують замінити несправну антену на одній із конструкцій.

Астронавти NASA, які сьогодні перебувають на Міжнародній космічній станції, вийдуть у відкритий космос 30 листопада.

Про це пише пресслужба NASA.

Вихід у відкритий космос триватиме близько шести з половиною годин. Астронавти спробують замінити антену, яка облаштована на конструкції Р1. Їм асистуватиме співробітник Європейського космічного агентства Маттіас Маурер, який керуватиме роботизованим маніпулятором Canadarm-2 зсередини станції.

Зазначається, що попри несправність антени - це майже жодним чином не впливає на роботу МКС. Втім, для того, аби бути впевненими у достатності зв’язку - NASA прийняло рішення замінити пристрій.

NASA, зі свого боку, планує продемонструвати роботу астронавтів у прямій трансляції, яка буде доступна на сайті NASAlive.

Нагадаємо, як ми писали раніше космічний корабель Crew Dragon Endurance компанії SpaceX з чотирма астронавтами на борту стартував о 4:03 в четвер за київським часом з Космічного центру Кеннеді НАСА, США. 

Місія, відома під назвою Crew-3, стала четвертим польотом SpaceX у космос. До складу екіпажу корабля входять астронавти NASA Раджа Чарі, Том Маршберн і Кайла Беррон, а також астронавт Європейського космічного агентства (ESA) Маттіас Маурер.

ІА "Вголос": НОВИНИ