Сьогодні львівські атовці, учасники ГО «Львівська обласна спілка АТО та сімей загиблих» принесли заступникові міського голови Львові з містобудування Любомирові Зубачеві жменьку землі, гілочку та порожню торбу для грошей.

Про це «Вголосу» повідомив атовець, боєць добровольчого батальйону «Айдар» Сергій Лейченков.

Учасників російсько-української війни та членів родин загиблих обурило, що з 2016 року вони не можуть отримати в оренду землю загального користування, аби провести дорогу до ділянки кооперативу.  Сергій Лейченков нагадав, що цю землю вони не просять в приватну власність, а тільки у користування.

Члени кооперативу «Патріот-1», які вже котрий рік не можуть отримати цю землю, тому що їхні документи дивним чином губляться у кабінетах та шухлядах чиновників міськради, кажуть, що вони пережили вже кілька десятків перевірок і всі комісії надали висновки про законність отримання цієї землі атовцями та членами загиблих побратимів. Також їм довелося звертатися до суду і суди підтвердили ці рішення. Ці документи вони, разом з жменею землі, принесли на засідання виконкому.

«У нас є всі докази офіційних структур, що тут не було жодного незаконного рішення. Складається думка, що нам натякають на хабар», - стверджує атовець, який з 2014 до 2016 року боронив Україну в зоні бойових дій.

Власне так Сергій Левченков пояснив для чого атовці принесли порожню торбу на виконком. 

Їх обурив пост заступника міського голови  Львові з містобудування Любомира Зубача, в якому він висловлював недоцільність віддавати землю атовцям, тому що на цій ділянці ростуть дерева. Адже, на думку чиновника, як тільки землю виділять, то дерева зрубають, а тут прокладуть не дорогу, як це обіцяють члени кооперативу «Патріот-1», а забудуть багатоповерхівками.   

Нагадаємо, як уже повідомляв «Вголос», на початку серпня атовці та члени загиблих звернулися до депутатської комісії землекористування та агломерації Львівської міської ради з питанням знайти документи на виділення землі кооперативу «Патріот-1», які загубилися у кабінеті Любомира Зубача.

ІА "Вголос": НОВИНИ