Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков.

«Львів! - честь твоїм синам. І всій країні - честь!», - написав Аваков у своєму «Facebook».

За його словами, подія сталась біля Лугіно біля Дебальцевого, де бої тривають вже більше доби.

«Сьогодні близько 15:00, під селом Лугини Донецької області (верхня частина «Дебальцевського виступу») потрапила в засідку група офіцерів МВС на чолі з начальником УМВС України у Львівській області Дмитром Загарією і командиром батальйону спеціального призначення МВС «Львів» Ігорем Вольським. Внаслідок вибуху фугасу загинув начальник УВБ на Львівській залізниці Дмитро Терновий.

Офіцери, що вижили, незважаючи на поранення - не здалися - прийняли бій», - зазначив Аваков.

«В ході бою тяжкопоранені міліціонери - по суті опинилися на території, контрольованій терористами, кілька годин тримали оборону і, в підсумку - зуміли з боєм прорватися назустріч нашому підрозділу, який підійшов на виручку товаришам.

Починаючи з 15:30 бійці спецбатальйону «Львів» і підрозділ Нацгвардії провели три бойових рейди для порятунку товаришів. Два перших рейди не дали результату.

З третьої спроби група з 8 бійців батальйону МВС особливого призначення «Львів» на чолі з командиром роти, за підтримки ЗСУ деблокували офіцерів», - додав міністр.

В даний час поранені евакуйовані із зони АТО.

 

 

 

Нагадаємо, сьогодні при спробі прориву на Дебальцево на фугасі підірвався автомобіль, в якому був начальник УМВС у Львівській області Дмитро Загарія.

Спочатку з’явилась інформація, що внаслідок вибуху загинув командир батальйону Ігор Вольський. Згодом стало відомо, що і Загарії, і Вольському вдалось вижити.

ІА "Вголос": НОВИНИ